2019 / Nieuwjaar en 3-Koningen

Oud-op-nieuw vieren wij vanaf 31 december 23.55 met heel veel oliebollen en poedersuiker. Eerst maakte ik die nog zelf, maar sinds wij hier wonen (nu het 2e jaar) is ook daar de klad in gekomen. Ik moet bekennen dat dat vooral komt omdat de keuken nu 1 geheel vormt met de woonkamer. Dus als je voor 8+ mensen (die van oliebollen HOUDEN) oliebollen moet bakken staat je woonkamer nog uren blauw van de rook en oliegeur :-S .

Nu ga ik al enkel dagen eerder bij de Lidl oliebollen kopen, soms ook donuts en appelflappen. Naar gelang het budget en hoe vol al wij al zitten van de Yule dagen.

Omdat wij allemaal geen alcohol drinken, nemen wij elk jaar weer een paar flessen appelspa en bosvruchtenspa. Dat ziet er net zo interessant uit in een champagneglaasje ;-).

Als avondeten hebben wij wel vaker een pasteitje met ragout. Lekker gemakkelijk en snel klaar.

Hebben wij meer tijd voor te genieten van de rest en elkaar ❤ .

Als overgebleven traditie vieren wij al enkel jaren drie koningen op 6 januari.

De dag ervoor kunnen wij bij een bepaalde bakker hier in de stad speciaal 3-koningenbrood kopen. In dat brood zit dan 1 hare hazelnoot verstopt en wie van ons die noot in zijn stuk brood heeft…mag 1x een maaltijd bedenken voor in dat jaar. Wij pakken nu een kleine variant en dopen onze stukken in zelfgemaakte glazuur (glazuur=VEEL poedersuiker en heeeeeel weinig water in een kommetje gemengd). Het gaat de kinderen namelijk meer om de noot dan om het brood. Dus zodra de noot gevonden is laten sommigen hun brood al liggen. Sijfgevreten !@#$…hahaha.

De vrije school had ook wel eens brood met 3 nootjes en naar gelang de 1e, 2e en 3e werden de kinderen opgetooid met een rode, groen en blauwe mantel & kroon. Zijn waren die dag dan de 3 koningen. Zo schattig!

Hier mag diegene die de noot heeft dus voor 1 dag in het jaar uitkiezen wat wij allemaal gaan eten. Dat kan zijn een keer naar McDonnalds, een keer pannenkoeken, andijvie, zuurkool, soep, Burger King etc etc.

btr

BB Briana.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s