De tijd vliegt…..

Wauw….ik zie net dat het alweer afgelopen november was dat ik voor het laatst iets heb gepost….en zelfs met de intentie om weer regelmatig iets van mij / ons te laten horen…..maar helaas dus…..(schaam-schaam).

Er is wel veel gebeurd in die tussentijd.

Het was enorm hectisch, geld verslindend en gewoonweg DRUK.

Even in een noten…….uhm…… kokosnootdop:

7,5 jaar geleden gingen wij van ene groot huurhuis verhuizen naar een kleiner huurhuis. Dat kleinere huurhuis was ook nog eens van een particuliere huurvereniging en de huizen waren monumentale panden.

Het was de bedoeling om binnen 12 mnd door te verhuizen (binnen diezelfde huurvereniging) naar de meer kinderrijkere straten. Maar na al 6 maanden kreeg ik via via te horen dat de regels binnen de vereniging waren veranderd….en dat de andere straten voortaan 280 euro duurder in huur zouden zijn 😦 .

Helaas zit er dan niets anders op dan het beste ervan te maken op de plek waar je zit…..zou je denken…. Maar na alle wegwerkzaamheden die o.a. scheuren veroorzaakten in de muren en plafonds in ons monumentaal pand… en verschoven schoorsteen die ene lekkage veroorzaakte, een andere schoorsteen die ook lek was door o.a. vorst en een rioleringafvoerbuis die verschoven was…..met alle gevolgen van dien. Toen was er voor mij de “Magie” van zo’n monumentaal pand er toch wel snel af.

Inmiddels hadden wij ook ene lantaarnpaal gekregen pal door de kleinste slaapkamer, begon jongste dochter te piepen van al het vergruizen van een gebouw voor de deur (heeft nu astma), kreeg middelste dochter ene huismijt allergie en werd ik zelf steeds ontevredener.

Ik had op het laatst een hekel gekregen aan enkele beglazing, alle 8 fietsen telkens DOOR het hele huis en de steile zoldertrap die manlief en ik elke dag/avond/nacht op moesten om vrijwillig ons tussen alle zolderspullen naar ons bed te begeven 😦 .

1,5 jaar geleden was ik het dan ook zat en heb ik voor nog meer redenen ons ingeschreven voor weer een reguliere huurwoning.

Na 1 jaar waren wij dan eindelijk aan de beurt en bleek zelfs dat onze oude grote woning ook weer vrij kwam. Toevallig!!! Maar hoewel het ons TE toevallig leek…..oftewel..het moest zo zijn….was de reguliere huurvereniging het allereerst niet met ons eens 😦 . En het heeft ons maanden van mailen over en weer, tranen en veel gevoel van onmacht gekost……gelukkig wel met als resultaat dat wij de woning alsnog terug hebben gekregen.

En sinds 2 weken zijn we dan eindelijk 100% over!!!

Eindelijk kunnen wij na 1,5 jaar weer vooruit gaan denken, vooruit gaan plannen en vooruit kijken. Zo voelen wij nu ook de energie opeens ten volle weer stromen…met ook weer gevolgen van dien. Want nu willen wij natuurlijk ALLES 100% goed en zo snel mogelijk aanpakken……oei….maar wij hebben er nog geen voldoende financiën voor 😛 .

Eergisteren was (na de reguliere Pasen) Beltane ons eerste Paganfeest hier in huis en hoewel ik weer eens achter de feiten aan liep (zoals altijd)…..had ik dit keer een rond rogge-desem brood gekocht wat nog zelf gesneden moest worden. 2 pakken appelsap maakten het compleet…net als de 2 stukken brie (de kids zijn er wild op). Ik had tijdens de verhuizing nog een oude stok gevonden van een houten weggegooide jaloezie en die heb ik omgetoverd tot mini meipaal. Met wat linten en een punaise voelde ik mij voor het eerst weer eens echt bezig met een Paganfeest ❤ .

Inmiddels weet ik wel dat ik na zoveel jaar proberen het nog steeds moeilijk vind om Esbats & Sabbats te combineren met ons gezin EN de reguliere feesten EN vrije dagen.

Zo valt het mij ook op dat de volle maan vaak prachtig te zien is 1 of 2 dagen voor het officieel volle maan is. Ik ban dan ook om te verrekken als ik bijvoorbeeld drank en cake klaar heb staan en de maan laat zich de hele dag & nacht NIET zien. Tip voor mijzelf is dan ook….vier het 1 of 2 dagen eerder. Dat bespaard mij veel teleurstelling en brengt de magie ervan vast weer terug ❤ .

Tijdens de Sabbats mis ik de bijeenkomsten die ik in het verleden her en der heb bijgewoond absoluut wel, maar logistiek gezien is het vrij moeilijk om er telkens naartoe te gaan. Vaak reed ik met iemand mee, maar op den duur voel ik mij toch een profiteur (ook al bied ik altijd betaling voor benzine aan!).

En solitair….is ook maar alleen 😦 .

Midden in de stad ga je gewoonweg niet rond een vuurtje of heuse meiboom dansen in je tuin…waar iedereen het kan zien en horen. Helaas weet je al van te voren dat men niet zo solidair zal zijn jegens andere geloofsovertuigingen. EN dat is iets waar ik onszelf en onze kinderen niet aan bloot wil stellen. Dus wederom horen wij tot een generatie die stiekem Pagan is 😦 . Die de natuurreligie aanhangt……al geloof ik natuurlijk ook in een God.

Is dat mijn katholieke kant? Of gewoonweg logisch?

Vaak heb ik het gevoel dat ik in een split sta….met het ene been hier en het andere been daar. De ene helft van mij is katholiek en gelooft in God (als zijnde de kracht die de natuur laat ontstaan en groeien) en de andere helft van mij is Pagan en gelooft in een Godin…het vrouwelijke aspect van alles…..en vooral ook in gelijkheid!

En onze kinderen? Die heb ik een maand na hun geboorte katholiek laten dopen, heb ik hun 1e heilige communie laten doen en vervolgens krijgen ze nu vaak via mij her en der een flard Pagansime mee. Vooral in onze op sommige gebieden vrije opvoeding….terwijl wij ergens anders weer als streng “te boek staan”….hahahaha.

De kids hebben zo’n 5 jaar op de vrije school gezeten en dat paste toch wel enorm in mijn denkstraatje. Levenslessen vind ik enorm belangrijk!!! Maar als een school niet waarmaakt wat het beloofd en telkens onderling het wiel probeert uit te vinden…dan a.u.b. niet over de rug van onze kinderen.

Die beslissing heeft mij toen letterlijk kromme teennagels bezorgd (wist ik meteen waar dat gezegde vandaan kwam 😦 ), maar sindsdien zitten ze op een rustige Montessori school in de buurt. Ik mis de jaarvieringen na 5 jaar nog steeds enorm….maar dat was absoluut geen reden genoeg om er daadwerkelijk te blijven!

Ik sta dan ook nog steeds achter het onderwijssysteem…alleen kon onze school het toen niet waarmaken! Ik heb begrepen dat de nieuwe directrice het vanaf toen al een stuk beter doet……al zijn er na ons ook nog veel mensen weggegaan. Het is denk ik wat je er zoekt (en vindt 😉 ).

Ook heb ik geleerd dat er een verschil is tussen iets WILLEN en iets daadwerkelijk (aan)KUNNEN.

Zo hebben mijn moeder en ik ook een tijdlang een moestuintje “in de buurt” gehad. En elk jaar gingen wij er met volle moed tegenaan….om vervolgens op de te hete dagen niet te kunnen gaan….want dan viel je onderweg al flauw……en de rest was het VEEL regen. Binnen een mum van tijd hadden wij telkens weer doorgeschoten onkruid staan of binnen 2 dagen doorgeschoten groenten 😦 .  Na 8 jaar heb ik de stekker uit getrokken en besloten dat ik mijn moeder wel eens een moestuinbakje voor in haar tuin koop….(en ook voor mijzelf). Dan is het de tuin in lopen en klaar! En dus niet op de fiets telkens verregend te worden OF flauw te vallen van de hits 😛 .

DAT loslaten bleek een verademing voor ons beiden te zijn. Mijn moeder is nu 61 geworden en had tijdens het tuintjes seizoen op het laatst telkens een andere vreemde kwaal. Ze zal die kwalen echt wel gehad hebben………..maar volgens mij was het gewoonweg haar lichaam die haar iets wou zeggen….. Want sinds wij de tuin hebben opgezegd gaat het lichamelijk al stukken beter met haar! Als iets je tegen gaat staan…kan het je echt lichamelijk ziek maken….zo werkt een burnout tenslotte ook!

En nu? Nu geniet ik van de (helaas nog schaarse) warmer wordende dagen, hebben wij nog een hele kelder vol volle dozen van de verhuizing staan…(die moeten dit keer 100% uitgezocht worden), gaat veel naar de kringloop en verheug ik mij op de zomervakantie.

Ook wil ik eindelijk eens proberen om nog enkele dingen werkelijkheid te laten worden …zoals een low budget picknick (met ons allen) in het stadspark ofzo…of in een bos…..

En ik wil ook nog eens met de kids (18,17,16,14,12 en 10) eens een heuse begraafplaats bezoeken. Daar zijn zij nog nooit echt geweest. Die plek kennen zij alleen van films. Dit komt omdat onze familie al 2 generaties lang voor crematie kiest 😦 . Ook zo gana tradities verloren! Zelf wil ik ook gecremeerd worden, maar voor de kids wil ik dan ook ene gedenksteen hebben….een plak waar ze naartoe kunnen komen als zij daar behoefte aan hebben 😉 . Het kan zijn in een urnenmuur of gewoonweg in de grond!

Begraafplaatsen vond ikzelf (als heel klein kind….3 of 4 jaar) altijd iets heel rustgevend en magisch over zich heen hebben en die ervaring wil ik hen graag meegeven. Zie het maar als een soort -fieldtrip-….of homeschooling ❤ .

En de molen midden in de stad wil ik ook weer eens met hen bezoeken. Zeker nu jongste zoon (nu 10) ook zeker weet dat hij de vorige keer het woord “molenaar” alleen maar verkeerd had gehoord. Met grote ogen keek hij mij aan en met ene piepstemmetje vroeg hij of er daadwerkelijk een “moordenaar” woonde….hahahaha. Dat heb ik meteen (en geschrokken) met hem rechtgezet en daarna konden wij er allemaal hartelijk om lachen…..(nu nog steeds…lol). Arm kind….dacht dat zijn mama hem naar het huis van een heuse moordenaar had gebracht….het was dus molenaar – molenaar –  molenaar 😉 .

Ook moet ik die van bijna 19 en bijna 18 toch al langzaamaan klaar gaan stomen voor de maatschappij. Zoon van bijna 19 is licht gehandicapt (dankzij een !@#$ stuitbevalling) aan beide armen en heeft een leerachterstand. Hierdoor heb ik afgelopen jaar flink moeten knokken om een plaatsje voor hem te creëren binnen deze maatschappij. Want natuurlijk valt hij in de 1e lichting die GEEN WAJONG krijgen…waarvoor GEEN speciale werkplekken meer zijn via de reguliere weg etc etc.

Via ene fantastisch initiatief van 10 jaar geleden is een plek voor “speciale” kinderen inmiddels uitgegroeid tot een plek waar ze zowel clubje aanbieden als speciale werkplekken en zelfs woonplekken. Nu gaat zoonlief 3x per week geheel zelfstandig naar zijn dagbesteding en werkt dan als hulp in een keuken, waar iedereen welkom is om te komen eten. Wij zijn er zelf nog niet als klant geweest……maar dat is ook iets wat wij snel eens moeten gaan doen. Zoon groeit er helemaal van als hij bekenden op zijn werkplek ziet (of zelfs onderweg…hahaha).

Dochter van bijna 18 zal binnenkort ook moeten gaan geloven aan alles zelf regelen (al geef ik zoiets enorm slecht uit handen…en niet alleen omdat dochterlief een enorm gat in haar handen heeft 😦 ). Maarja…..haar studiefinanciering is inmiddels al aangevraagd en binnenkort ook de VGZ en de VGZ belastingteruggaaf aanvragen. Check-check-dubbel check!

Nog genoeg te doen dus……

18198980_1253909644707862_3112232913306685045_n

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: