2012 Samhain / Halloween ( eigen invulling ).

We hebben Samhain gewoon op de Woensdag gevierd.

Eerst dus een gewone schooldag voor de kinderen en 2 van de kids hadden ook meteen een speel afspraakje eraan vast geplakt.

Zodra de kinderen naar school waren ben ik gaan versieren in huis. Zo kwamen natuurlijk de grafstenen weer tevoorschijn, de reuze schedel, de plastic heksen ketel, de spinnenwebben etc.

DSC07733 halloween oktober  2012

Op elk bordje werd een chocolade pompoen gelegd (soort verrassingsei gevuld met smarties…dit jaar te krijgen bij de AH en bij de Xenos), wat harde halloween snoepjes (Xenos….en de kinderen vonden deze niet zo lekker) en een skelet-lollie (Xenos).

DSC07724 halloween oktober  2012

DSC07730 halloween oktober  2012

De thuis komende kinderen vonden het geweldig versierd en smulden al van hun zoetigheid.

Ik ben hierna nog even wat laatste inkopen gaan doen voor het avond eten en erna alvast 1 kind gaan ophalen van het afspreken. Ze hadden cakjes gebakken en die moeder was zo lief om genoeg halloween cakjes mee te geven voor ons gezin….versierd en al met fondant pompoen of spook.

Nadat ook kind 2 terug was van het afspreken was het tijd om te gan koken……zwarte tagliateli met rode saus. Hierbij aten we ook sla en geraspte kaas. De tagliateli zag na het koken meer grijs uit, maar was desondanks griezelig genoeg voor Halloween :-). Zo werd ook aan iedereen gevraagd of ze wat teenkaas op hun eten wilden……Het klinkt al VIES genoeg voor Halloween 😉

DSC07744 halloween oktober  2012

Als drinken hebben we altijd de favoriete groene limonadesiroop , die hier in huis omgetoverd is tot heuse -drakensnot-. En zelf vind ik het dan leuk om “bloed” te drinken…..oftewel tomatensap die ik wat pittiger maak met een beetje peper erin. De kinderen vinden het allemaal geweldig!

DSC07741 halloween oktober  2012

Na het avond eten kreeg ieder een bakje griezelsnoep (Lidl) en werd traditioneel de film -Hocus Pocus- gekeken. Compleet met ketchup chips (AH) en Halloween muffins (LIDL) en natuurlijk ook nog de Halloween muffins van onze dochter….gemaakt bij haar dinnetje :-D.

DSC07745 halloween oktober  2012

Helaas deden de tv-zenders dit jaar nergens aan mee, want op andere jaren zag ik wel vaker op Halloween dat er enge fims werden uitgezonden. En op de duitse zenders wel vaker van die Halloween-disney fims over leerling heksen etc…..nu dus niets :-S.

Voor kleinere kinderen kun je ook eventueel -Monster & Co- (v.a. 6 jaar) of – Coraline- (v.a. 6 jaar) opzetten. Beide tekenfilms zijn we meer gechikt voor kleintjes, maar desondanks ook wel eng…..

Alle -Harry Potter- (kijk even voor welke leeftijden ze zijn) films zijn natuurlijk ook altijd geschikt op deze dagen en Hier kijken de kinderen ook wel eens graag naar de speelfimls van -Scooby-Doo 1 & 2- (beide vanaf 6 jaar). -De goonies- (v.a. 6 jaar) en -de griezelbus- (v.a. 6 jaar) zijn ook griezelig genoeg.

Voor volwassenen zijn er ook genoeg enge films, maar daar heb ik niet al te veel verstand van. Wijzelf zijn niet zo van de horror films (-Nightmare on Elmstreet-, -The Grunge-, -Scream- etc), maar een spannende heksen of vampier film gaat er altijd wel in (denkend aan -The craft-, -The covenant-….niet die met Edward Furlong a.u.b…….+/- zelfde titel/ander genre :-S, -Underworld-, -Intervieuw with a vampire-, -Van Helsing- etc.).

Na dit alles was de dag weer voorbij, mama en kids weer tevreden en kunnen we weer plannen maken voor volgend jaar.

Ik hoor steeds meer dat er kinderen langs de deuren gaan met Halloween en hoewel ik voor de zekerheid wat extra snoep had overgelaten….hebben we hier niemand gezien! Wel zie ik dat er steeds meer iets aan Halloween gedaan wordt, zoals een kasteel “in de buurt” dat rond deze tijd extra griezelige activiteiten organiseert. Misschien iets voor volgend jaar?!??! Of een dorp “in de buurt” dat voor de kinderen speciale griezeltochten houd……compleet met acteurs, enge geluiden etc.

Alhoewel de Sabbat / jaarfeest zelf maar 1 dag beslaat ben ik ervan overtuigd dat de betekenis van zo’n viering voor de hele periode geld tot aan de volgende sabbat / jaarfeest.

Blessed Be  )o(

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 1) Sabbat Samhain ~ Halloween (31 Oktober), Blog en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s