NL ( Pagan ) Tienerboeken : Vuurbaken van Cate Tiernan .

Deze 4- delige tienerboeken serie van Cate Tiernan is wederom Paganistisch ingesteld. Het zijn weer mooie fictieve boeken met een dun lijntje naar de werkelijke (heksen) wereld.

)o(

Deel 1 : – Een schaal van Wind –

Als de 17-jarige Thaïs Allard haar vader verliest bij een auto-ongeluk, wordt ze gedwongen om in New Orleans te gaan wonen, bij iemand die ze nog nooit heeft ontmoet. Daar ontdekt ze dat ze niet alleen een tweelingzus heeft, Clio, maar ook dat ze afstamt van een heksenfamilie en over magische krachten beschikt. Thaïs en Clio spelen een belangrijke rol in Vuurbaken, de coven waartoe ze behoren. Clio heeft het er aanvankelijk moeilijk mee om de macht te delen, maar de tweeling zal moeten leren samen te werken, willen ze de rite kunnen uitvoeren die niet alleen de coven, maar ook hun leven voor altijd zal veranderen.

Deel 2 : -Een Cirkel van As –

Thaïs Allard is nog steeds aangeslagen door de ontdekking dat ze een tweelingzus heeft en dat ze beiden over magische krachten beschikken. Ze heeft zich met hart en ziel in de geheimen en mysteries van de Bonne Magie gestort. Ze is gretig en leergierig en zou niets liever willen dan de grenzen van haar krachten te verkennen – maar tegen welke prijs?

Clio Martin is geschokt als ze hoort dat ze niet zo uniek is als ze altijd dacht. Ze verzet zich tegen het feit dat ze de macht in haar kring nu moet delen met iemand anders. Maar de nieuwkomer is haar tweelingzus, haar andere helft, en ze kan niet anders dan haar verwelkomen. Maar wint ze hierbij meer dan ze ooit heeft verloren?

Samen beschikt de tweeling over nooit eerder vertoonde krachten, maar als Thaïs  er niet in slaagt haar potentie te begrijpen en te beheersen, kan het hen beiden vernietigen…

Deel 3 : – Een Ketting van Water –

Thaïs Allard heeft in New Orleans een totaal nieuwe wereld ontdekt, en eenmaal opgenomen in de heksenkring van haat tweelingzusje Clio ontwikkelt ze verbazingwekkende krachten.

Maar dan ontdekt ze iets schokkends uit haar verleden en heeft ze al haar wilskracht nodig om geen wraak te nemen en zo af te glijden naa de duidstere zijde. Haar zusje Clio vecht intussen tegen de aandrang om datgene te vernietigen wat ze het meest liefheeft: haar zusje Thaïs…

Deel 4 : – Een Veer van Steen –

Thaïs Allard is er eindelijk in geslaagd de magie die in haar verborgen zit te bevrijden, maar ze is bang om haar krachten te gebruiken op de manier die de coven van haar verlangt. Waarom ziet niemand in dat ze met krachten spelen die ver boven hun macht gaan?

Clio Martin heeft inmiddels geaccepteerd dat ze een tweelingzus heeft, hoewel ze elke dag weer voelt hoe verschillend ze eigenlijk zijn. Waarom ziet Thaïs niet in wat voor een geweldige kans hen wordt geboden als ze hun krachten bundelen?

Dit bericht werd geplaatst in Boeken / Books en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s